10+1 výživový problém škodící našemu zdraví

donut i komerčně

  1. Časté přejídání bez kompenzace v podobě krátkodobé hladovky
  2. Smažené pokrmy a jídlo z fast-food provozoven jakožto koncentrát toxických látek
  3. Sladkosti kombinující ztužený tuk a cukr (všechny komerční sladkosti)
  4. Nekvalitní potraviny příliš průmyslově zpracované – rafinované, konzervované, barvené, dochucované, doslazované a všemožně jinak doničené
  5. Stres při počítání kalorií, čtení etiket, fanatickém řešení každého sousta
  6. Neochota pozvednout se nad průměr přemýšlením i konáním
  7. Neochota vzdát se některých vyloženě špatných zvyklostí – špatná kombinace potravin (některé oblíbené pokrmy české kuchyně), chipsy, krekry a podobné zvrhlosti kupované „jakoby“ pro návštěvy a následně zkonzumované
  8. Média šířící škodlivé informace, aniž by vždy tušila, co páchají (vždy jsou v tom jen a jen peníze)
  9. Reklamy na sladkosti cílené na děti
  10. Uplácení dětí sladkostmi
  11. Zkostnatělost oficiálních výživových doporučení

Co s tím? Každý by měl začít u sebe. Líbí se mi přístup MUDr. Jana Hnízdila, který propaguje tlak odzdola, tzn. začít pracovat na sobě, na tom, co mohu ovlivnit. Nejít bezmyšlenkovitě s davem.  Pan Hnízdil se snaží upozorňovat na nekalosti v medicíně a politice. Myslím, že jeho slova jsou použitelná i pro výživu:

„Zlo je potřeba pojmenovat, identifikovat a pak odmítnout.“

1 komentář u „10+1 výživový problém škodící našemu zdraví

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *